www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Ingen aktive polls

4: NyhederMaximize


VM i Monaco Af: Thorvald Aagaard

Dramatisk afslutning i Monaco inden USA 1 kunne fejres som verdensmestre 2003.

Inden de sidste 16 spil førte USA 1 med 28 Imp, men efter et par katastrofer fra Hamman - Soloway og meget solidt spil af Bocchi - Duboin mod Meckwell førte Italien med 21 Imp inden de 2 sidste spil.

I næstsidste spil stod Hamann -Soloway i 4 hjerter, mens Italienerne kom i 5 Hjerter. Da der kun var 10 stik efter bedste spilleplan, var Italien foran med 11 imp inden sidste spil. I lukket rum havde Italien meldt sig op i 4 Hjerter, der gik 4 ned i zonen, så hvis amerikanerne kunne notere +100 ville kampen ende helt lige, og der skulle omspil til.

Efter et meldeforløb, hvor Lauria kunne "se" makkers single hjerter valgte han at springe til 5 Ruder, der blev doblet, og som er 2-3 nede med præcist modspil (Se spillet og meldeforløbet nedenfor)

Efter udspil af klør Es skiftede Soloway til Hjerter K, og Lauria kan nu nøjes med 1 ned ved at spille Spar, men trumfede i stedet for 2 hjertere på bordet og spillede spar konge, som Soloway stak med esset, og her er så stillingen som den så ud.Versace havde forladt bordet, så Lauria måtte selv styre bordets kort.
Soloway spillede fejlagtigt spar tilbage istedet for at indkassere hjerterstikket, og Lauria tog spar 7 fra bordet, idet han forventede hjerter, Hamman stak med spar Ti, og i denne process går det op for Lauria at der er spillet spar, så selvfølgelig vil han bruge Damen, hvilket vil være ensbetydende med 1 bet, og dermed omspil.

I henhold til § 45 B, kan man ændre et spillet kort, hvis det sker i samme åndedrag, men turneringsleder (og efterfølgende appelkomiteen) fastlagde at spar 7 var spillet, og dermed at USA 1 var verdensmestre.

En trist slutning på en utroligt spændende VM-finale, hvor der var op til 5380 ugler på Bridge Base Online, men det endelige resultat står fast med USA 1 som vindere med 304 mod Italiens 303.